Clientul care si-a pierdul trifoiul

De foarte multe ori ajungem la clienti din Bucuresti care au nevoie de interventii rapide pentru a repara centralele. Uneori suntem lasati singuri sa ne facem treaba, asadar ramanem un casa omului cateva ore. La fel ca in domeniul curateniei, exista cazuri cand clientii isi pierd lucrurile de valoare sau uita unde le-au pus, iar apoi de suferit au cei care au venit sa castige niste banuti, MUNCIND!

Clientul de sapatamana trecuta isi cauta trifoiul… de aur. Ne-au intrebat daca nu cumva am vazut trifoiul pe noptiera, deoarece „sigur era acolo”, practic am fost acuati subtil. Desi suntem firma si peste 50 ani, asadar oameni in toata firea, am avut parte si de astfel de evenimente, motiv pentru care anuntam ca, incepand de astazi, angajatii nostri nu se vor mai ocupa de reparatii decat in prezenta dumneavoastra. Multumim! Si iata mai jos cateva detalii despre trifoi, ca tot am vorbit de aceasta peripetie:

Trifoiul (Trifolium) este un gen de aproximativ 300 de specii de plante din familia leguminoaselor, Fabaceae.

Cea mai mare diversitate apare în zonele temperate din emisfera nordică, dar există specii care trăiesc și în America de Sud și Africa, incluzând altitudinile înalte de la tropice.

Sunt plante erbacee mici anuale, bienale sau plante perene cu viață scurtă.

Este cel mai bine cunoscut simbol al norocului din lume. Un trifoi cu patru frunze este de fapt o mutatie a trifoiului cu doar trei frunze.

Trifoiurile au ocazional patru foliole în loc de trei. Aceste trifoiuri cu patru foi, precum alte rarități, sunt considerate norocoase.

Nu se ştie de ce apare a patra frunză. Cercetătorii nu s-au lămurit încă dacă mutaţia este determinată doar de factorul genetic sau este implicat şi mediul.

Se spune că dacă deții un trifoi cu patru foi, poți anula magia unui spiriduș.

Conform unei legende, Patrick a folosit cele trei frunze ale lui Shamrock pentru a invata pe pagani despre crestinism.

A simbolizat Sfanta Treime cu fiecare frunza reprezentand Tatal, Fiul si Duhul Sfant.

Cand este gasit cu al patrulea, este Harul lui Dumnezeu.

Frunzele sunt trifoliate (rareori 5- sau 7-foliate), cu stipelele adunate pe pețioluri, iar florile sunt grupate în inflorescențe mici albe, roșii, violet sau galbene, păstăile mici, cu puține semințe, sunt închise în caliciu.

Un trifoi de 21 de frunze a fost descoperit in 2008 de catre fermierul Iwate Shigeo Obara si a spulberat inregistrarea mondiala Guiness pentru majoritatea frunzelor pe o tulpina de trifoi.

Trifoiul cu patru foi este un accident genetic, o variaţie rar întîlnită a trifoiului cu trei foi. De altfel, chiar numele plantei precizează numărul obişnuit al frunzelor.

Se spune că o astfel de mutaţie este posibilă în numai un caz la 10.000 de exemplare.

Mai precis, trifoiul este o plantă leguminoasă. La noi, creşte spontan în zonele alpine şi subalpine.

Recunoaştem uşor trifoiul după florile roz sau albe, roşii, violet sau galbene, păstăile mici, cu puţine seminţe.

Există oameni pasionaţi, care caută trifoi cu patru foi pentru colecţie, pentru a-l dărui, pentru a-l cultiva în ghiveci, pentru a-l vinde sau pur şi simplu pentru a-şi provoca norocul.

Din pacate, mai rar se intampla sa gasim trifoi intr-o florarie din Bucuresti, asadar poate stie cineva un loc de unde se poate cumpara, sa-i facem cadou clientului de care ne-am lovit.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>