Surprinsi de mizeria gasita la un apartament din Bucuresti

Zilele trecuta am intervenit la un client din Bucuresti pentru a repara o centrala Ferroli, insa am fost socati de apartamentul respectiv. De obicei casele in care ajungem sunt ingrijite, insa de data asta ne-am amintit de emisiunea de la PrimaTV „Curat-murdar” (parca asa se numea) si ne-am gandit foarte tare daca nu cumva trebuie sa chemam deratizarea. Gandaci peste tot, praf, un pat rupt, conditii extrem de murdare, dar totusi aveau un televizor LG pentru ca de….putem sa nu avem nimic, mai putin televiziune prin cablu.

„Scuzati deranjul.. aici stau niste persoane in varsta..”

Da, intelegem acest lucru, intelegem ca odata cu varsta apar si bolile sau incapacitatea omului de a-si face curatenie, din motive fizice sau psihice. Insa, intrebarea noastra este: Oare nu exista un tanar in familia respectiva?! Cineva care sa constientizeze ca oamenii stau in conditii insalubre? Daca dai o cautare la firma de curatenie in Bucuresti pe google gasesti multe firme ce pot sa faca o curatenie generala impecabila, iar apoi trebuie doar intretinuta curatenia. Stim…costa, insa totusi, nu este normal sa ajungem sa supravietuim langa gandaci.

Cat despre centrala.. ne-a fost si rusine sa mai cerem bani

Este greu sa mai ceri bani pentru un serviciu prestat atunci cand vezi ca beneficiarul este intr-o stare anormala. Am reparat centrala fara sa mai avem pretentii financiare si am plecat mai departe, din pacate cu un gust amar. Facem un apel la tineri, la nepoti, sa nu isi uite bunicii si sa incerce sa aloce mai mult timp pentru a-i sprijini. Suntem foarte siguri ca oamenii la care am ajuns existau rude mai apropiate sau indepartate care puteau pune mana pe o matura si sa se mobilizeze ca intr-o zi apartamentul sa arate impecabil. Si da, in Bucuresti, capitala in 2017 unde unii cumpara autoturisme de sute de mii de euro iar altii nu isi pot permite sa apeleze la o firma de curatenie sau sa angajeze pe cineva care sa faca asta, atunci cand costul mancarii si al pastilelor depaseste venitul (pensia de 100 euro).

Stim ca am fost putin cam off-topic insa simteam nevoia sa povestim aceasta intamplare.

Si o mica gluma, la iesire, eu si colegul eram muti de ce s-a intamplat, iar el spune: „bai…cand o sa ajungem si noi la destinatie si sa gasim cateva domnisoare frumoase.. ?”

Comment ( 1 )

  1. ReplySpalatorie covoare Pitesti
    Credeti ca doar in Bucuresti sunt astfel de cazuri? Si noi ne-am lovit de cazuri speciale la clienti din Pitesti, mai ales cand vine vorba de spalat covoare. Mare grija pe viitor!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>